Een jaarlegging voor de sterrenbeelden

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Nee, eigenlijk niet maar bekt wel lekker. In dit artikel leg ik voor alle sterrenbeelden een jaarkaart uit de tarot. Ik ben benieuwd of deze met jou matcht. Let op, je kunt ook eens kijken naar je maanteken of ascendant. Misschien past deze beter bij je dan je zonneteken of sterrenbeeld!


Ik werk met het light seer’s tarot van Chris-anne. Tarot is geen toekomst voorspellen het geeft slechts een indicatie van wat zou kunnen gebeuren wanneer jij mee beweegt met de energie.

ik ben benieuwd wat 2023 voor jou in petto heeft!

Ram 21 maart – 19 april.

Queen of cups.

De koningin van bekers staat voor een bewustwordingsproces van je gevoelens. Je kunt je dit jaar regelmatig heel kwetsbaar voelen en het lastig vinden om je grenzen te stellen en te bewaken. Tegelijk brengt dit je op een pad van meer inzicht in jezelf en de mensen om je heen. Je bent dit jaar vooral gericht op jezelf en hebt minder behoefte aan oppervlakkige contacten met anderen. Laat je dit jaar maar leiden door je intuïtie lieve ram! Ga jezelf (her)ontdekken en laat de creativiteit stromen.

Stier 20 april – 20 mei

The wheel
Het rad van fortuin kan van alles betekenen Stier! Geluk en winst of ongeluk en verlies. Het rad is het typische voorbeeld van alles of niets. Dit jaar kun jij mooie, spannende kansen op je pad verwachten. Wanneer je die kans met beide handen aangaat moet je al je zekerheden opgegeven. Deze kaart wil je het inzicht geven van de keuze. Hou je alle zekerheid? Dan blijft alles zoals het is en krijg je niet nogmaals deze kans. Durf je de kans te pakken? Dan verlies je al je zekerheid, maar kun je wel je dromen achterna gaan. Het kan zomaar de weg zijn naar een nieuw leven. Stop eens met altijd voor veilig gaan Stier.

Tweelingen 21 mei – 20 juni

Death and rebirth
De dood wordt vaak als een spannende of enge kaart gezien, maar schrik niet lieve Tweelingen, niks is minder waar. Je komt uit een periode waarin je veel hebt moeten opruimen, loslaten of afronden. Hiermee krijg je zoveel meer duidelijkheid wat jij wilt met jouw leven, tegelijk is het ook pijnlijk want voor je verder kunt sta je eerst nog een tijdje in niemandsland. Ook duidt de dood vaak op problemen in relationele sferen. Deze kaart wil je aanmoedigen om die knopen door te hakken! Terug blikken op wat was gaat je in 2023 niet helpen het maakt je alleen maar onzeker. 2023 is het jaar van richting zoeken en vooruit gaan.

Kreeft 21 juni – 22 juli

4 of cups
De 4 van bekers staat voor loslaten van zekerheid en het volgen van je ideaal. Als jij meer inhoud in je leven wilt Kreeft dan moet je ook bereidt zijn vastigheden op te geven. Rationeel weet je al langer dat het tijd is voor verandering, nu moet je gevoel hier alleen ook nog in mee groeien. Wat je hebt bevredigt je niet langer, wat je wilt durf je nog niet aan. Gun jezelf dit jaar de tijd om je gevoel mee te laten gaan met je verstand. Wanneer je te snel knopen doorhakt kun je ook niet meer terug. Hou jezelf niet voor de gek met dat je eigenlijk wel gelukkig bent maar durf echt te voelen wat je verlangt en wat je hierin weerhoudt.

Leeuw 23 juli – 22 augustus

2 of wands
De 2 van staven staat voor onderzoeken van acties en resultaat. Het liefst zou je dit jaar van alles ondernemen, maar op een of andere manier is er een situatie die jou hiervan weerhoudt. Je hebt moeite om je te schikken naar deze situatie en hebt soms spijt dat je hier in terecht gekomen bent. Probeer geduld te hebben Leeuw, de tijd is nog niet rijp voor al je plannen, geef je aandacht aan dat wat nu van belang is dat is nuttig voor de toekomst!

Maagd 23 augustus – 22 september

Page of swords
De schildknaap van zwaarden is de verkenner. Je komt dit jaar geregeld in situaties waarin je lastige beslissingen moet maken of mensen van alles van je verlangen. Je mag de tijd nemen om na te denken, je hoeft niet altijd direct een antwoord klaar te hebben lieve Maagd. Bekijk een situatie eens van meerdere kanten, analyseer het probleem en bekijk ook wat voor jou verstandig is. 2023 is het jaar waarin je je niet langer laat forceren door anderen!

Weegschaal 23 september – 22 oktober

The chariot
Je hebt een tijd achter de rug waarin je veel behoefte had aan nieuwe dingen. Hierdoor heb je dingen gedaan die je eigenlijk heel eng vond of je heel onzeker gevoeld over de dingen die je los mocht laten. in 2023 ligt dat anders, je voelt je dit jaar opgeladen en hebt zin om met die energie de wereld in te gaan. Schreeuw het maar van de daken! Wereld hier kom ik aan. De tijd van je dingen laten opleggen door anderen is voorbij Weegschaal, jij en alleen jij bepaalt wat jij met je leven gaat doen, maar je moet er wel zelf voor blijven werken.

Schorpioen 23 oktober – 21 november

2 of pentacles
In 2022 heb jij de zaken opgestart Schorpioen, leuke en spannende dingen waar je veel van verwacht. In 2023 wordt van jou verwacht dat je je voorbereidt op alles wat gaat komen. Je zit nu in de fase tussen begin en vervolg in. De stilte voor de storm die je erg prettig vindt. Het heeft geen zin om zaken te forceren dit jaar, laat het maar op zijn beloop dan komt het echt wel goed. Geniet maar van de rust die je nu nog hebt.

Boogschutter 22 november – 21 december

Knight of cups
De ridder in het element bekers gaat over gevoel. 2023 wordt het jaar waarin jij nog dieper in je gevoelens mag duiken Boogschutter. Welke verlangens heb jij eigenlijk? Het is tijd om jouw eigen waarheid te vormen en die verlangens te volgen. Dit jaar mag je veel dingen veranderen, want wanneer je je eigen verlangens durft te erkennen ga je ook ontevreden zijn met wat er nu is. Laat dat je niet afschrikken maar juist stimuleren om daad bij het woord te voegen. Je mag nu je eigen leven in handen nemen.

Steenbok 22 december – 19 januari

The lovers
Als de kaart van de geliefden ben je er aan toe om te realiseren dat je veiligheid in jezelf hebt gevonden lieve Steenbok. Je hebt hard gewerkt en hebt nu een basisvertrouwen ontwikkelt die je in staat stelt om objectief naar situaties te kijken. Ook gaat 2023 veel ergernissen bij je los maken. Juist doordat je meer vertrouwen voelt ga je je ook meer ergeren aan situaties die jou eerder een gevoel van schijnveiligheid gaven. Je mag dit jaar onafhankelijker worden, mensen betrekken is goed maar leunen niet nodig! Deze kaart is een proceskaart wat wil zeggen dat de werking enige tijd zal duren. Kom uit je cocon, sta open voor het groeiproces en werk naar die onafhankelijkheid toe.

Waterman 20 januari – 18 februari

The hierophant
Er is iets wat jij in 2023 wilt bereiken of oplossen. Er ligt een vraag, probleem of uitdaging op je te wachten. Je hebt vaker dingen overwonnen en dit vraagt om een rustige en volwassen aanpak. Lieve Waterman, gebruik je verstand. Zie je eigen tekortkomingen en durf op die vlakken om ondersteuning te vragen. Denk aan een arts, therapeut of jurist. Iemand met echt verstand van zaken. De helper wijst jou het pad maar je mag hem zelf gaan bewandelen. Je bent geneigd om de helper alles te laten oplossen, maar Waterman, dit is aan jou om zelf te doen. Durf je de verantwoordelijkheid aan?

Vissen 19 februari – 20 maart

7 of cups
De 7 van bekers staat voor ontmaskering en zoeken naar je ware ideaal. Waar 7 het getal is van ambitie. 2023 wordt het jaar van naar binnen keren, tegelijk brengt dat naar binnen keren de verleiding om opnieuw in je eigen illusies te geloven. Je weet wat je ware ideaal is en toch maak je jezelf wijs dat waar je nu bent op zich ook wel goed genoeg is. Ga dit jaar eens echt opzoek naar wie jij in de kern bent lieve Vissen. De mening van je omgeving gaat je niks brengen. Je hebt al genoeg dingen geprobeerd en steeds brachten ze je op het zelfde pad. Stop dus eens met die verleiding om alles zelf te doen, en zijn genoeg mensen die je willen ondersteunen buiten je eigen netwerk.

Ik ben benieuwd of jij al delen van jezelf herkent in de reading. En of jou sterrenbeeld (of zonneteken) meer matcht of dat je toch mee gaat in de energie van jouw maanteken of ascendant! Laat je het me weten?

Liefs,

Tessa

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s