23 dingen in 2023

Yes, welkom in 2023. Allereerst een fantastisch nieuw jaar gewenst. Eerlijk gezegd heb ik er niet veel mee. Waarom wensen we elkaar wel een fantastisch nieuw jaar maar niet een fantastische nieuwe maand? Waarom als er iets ergs gebeurd is het vreselijk om zo het jaar te moeten beginnen terwijl als het in april gebeurd zeggen we niks over dat jaar? Goed, zal wel aan mij en mijn altijd kritische blik liggen. Anyhow welkom in 2023.

Ik hou er van om te reflecteren, doelen te stellen en daarmee groei inzichtelijk te maken. Niet alleen tijdens een nieuw jaar maar eigenlijk elke dag van een jaar. Realistische kleine doelen, dat wel. Ik ben geen persoon die roept. Dit jaar ga ik een ton verdienen of dit jaar krijg ik 5000 volgers op mijn blog. Nee, sowieso getallen brengen geen geluk en tegelijk heb ik hier niet dusdanig hoeveel grip op om dit waar te kunnen maken.

Wat doe ik dan wel dit jaar? Daarvoor heb ik een lijst gemaakt met 23 dingen die ik wil doen in 2023. Van kleine dingen die hoe dan ook wel gaan gebeuren naar mooie dromen en van dagelijkse situaties naar momenten die wat meer moeite kosten.

Foto door Engin Akyurt op Pexels.com

1: Een jaar lang mijn gewoontes bijhouden in de app Trivit.
Dit is een app voor alleen iphone momenteel, ik zag hem voorbij komen en vond het een fantastisch iets. Heel laagdrempelig en daarmee leuk. Je kunt zelf de punten invoeren die je bij wilt houden en elke keer als de situatie zich voordeed klik je hem aan en zo turft de app hoe vaak je iets doet. Ik turf onder andere hoeveel koppen koffie ik dit jaar drink, hoe vaak ik ziek ben geweest, hoe vaak ik iets nieuws gedaan heb, Hoe vaak ik iets creatiefs deed en wanneer ik iets nieuws gekookt of gebakken heb.

2. Mijn therapie traject succesvol afronden
Afgelopen zomer begon ik aan een nieuw therapie traject, aangezien ik persoonlijke ontwikkeling het allerbelangrijkste vind in het leven vind ik het ook leuk om mezelf op die manier uit te dagen en beter te leren kennen. Er komen prachtige thema’s naar boven, oke ook heel vaak heel pijnlijk, maar het feit dat ik ze binnen veilige kaders zo mag leren kennen is prachtig. In 2023 hoop ik dusdanig veel geleerd te hebben dat er eigenlijk geen thema’s meer zijn om op dat moment zo diep in te duiken. Nog dieper kan natuurlijk altijd maar de basis is voor nu van belang.

3. Elke week een blogpost plaatsen.
ja, ik begon dus vol enthousiasme aan deze blog na 2 eerdere blogs met veel plezier te hebben gerund. En toen kwam het leven en maakte ik amper nog tijd. Dus gaan we dit jaar verandering in brengen. Schrijven is dat wat ik het allerliefste doe, waar ik plezier uit haal, waar ik rust in vind. Dus let’s go. 52 artikelen dit jaar.

4. Mijn studie copywriting succesvol afronden
Zoals ik hierboven al schreef is schrijven mijn passie. Toen het stapbudget een ding werd besloot ik dan ook met dit budget mijn schrijven te verdiepen. Copywriting werd het. Zowel leuk en interessant voor mezelf als voor mijn bedrijf! 2023 ga ik hem dus afronden, ik ben bijna op de helft dus dat moet lukken.

5. Meer waarderen dat ik leef
Klinkt misschien een beetje depri, is het niet. Of niet voor mij in ieder geval. Ik vond 2022 vooral heel intens, met verlies, verhuizen, tegenslag. Voor mijn gevoel heb ik afgelopen half jaar meer overleeft dan geleefd en dat is niet wat ik wil. Ik wil voelen dat ik leef, plezier maken, voelen, genieten en groeien. Dus 2023 wordt het jaar van vieren dat ik besta.

Foto door Julian Jagtenberg op Pexels.com

6. Mijn bedrijf naar een nieuw level tillen.
Mijn bedrijf is echt het beste wat mij is overkomen. Ik leer niet alleen het spelletje van ondernemen, ik leer ook mezelf en de mensen om mij heen zo goed kennen. De angsten die op mij geprojecteerd worden, de stappen die ik zet en waarmee ik niet meer match in denkwijze met mensen met wie ik eerder zo op 1 lijn zat. En toch is er altijd dat stemmetje dat het spannend vind, die onzichtbaar wil blijven, die niet helemaal geloofd en daarmee mijn bedrijf klein houdt. Gaan we mee stoppen. Beginnend op 10 januari wanneer ik een event ga bijwonen over jouw levenservaring inzetten in je bedrijf doormiddel van theater. Ik ben vast begonnen met zweten!

7. Een eigen woning vinden
De woningmarkt is vreselijk, dat is voor jou vast ook heel duidelijk. Maar ik woon nu ruim een half jaar bij mn ouders in huis en ben toe aan een plek voor mezelf. Dus laten we manifesteren dat er, ondanks de wachttijden van gemiddeld 9 jaar, er toch een woning voor mij te vinden is.

8. Een nacht in een boshuisje.
Dit staat eigenlijk elk jaar op mijn planning en het is alleen in 2020 ook echt gebeurd. Ik hou van de natuur, van uit de bewoonde wereld zijn en het lijkt me heerlijk om dit jaar eens in een Cabiner te slapen. Dit is een concept waarbij je eerst een wandeling maakt van ongeveer 5km en dan uitkomt bij je huis waar geen elektriciteit is. Echt back to basic en midden in de natuur. Klinkt als een droom.

9. Meer reisjes maken.
Ik ben eigenlijk echt een huismus, heb niet veel nodig en heb, wanneer ik weg ben, ook al snel weer het verlangen naar thuis. In 2022 stapte ik voor de tweede keer in mijn leven in een vliegtuig, met bestemming Londen. Ik vond het fantastisch en heb nu nog meer zin in stedentripjes in en rond Europa. Ga je mee?

10. Stoppen in loondienst.
Ik begon vorig jaar januari aan een loondienst baan om op die manier financiële ruimte te creëren om mijn bedrijf uit te bouwen. Leuk maar niet de plek waar ik blij van wordt of waar ik mezelf jaren zie. Mijn doel is dan ook om dit jaar van mijn bedrijf te kunnen leven en te kunnen stoppen met loondienst. Geeft me ook direct weer 28 uur extra tijd voor mijn bedrijf en blog.

Foto door Anete Lusina op Pexels.com

11. Meer doen met spiritualiteit
Mijn vorige blog draaide volledig om spiritualiteit, en ik mis het. Niet per se die blog maar wel het verdiepen, het verbindende van spiritualiteit. Ik sta met beide benen op de grond maar tegelijk mis ik de tegenhanger van dat aardse gevoel vaak. Meer tarot, meer reiki, meer edelstenen, meer leven met de maan. Eigenlijk zoals ik eerder ook altijd deed.

12. Meer afspreken met vrienden
Zoals ik al eerder schreef ben ik echt een huismus. Ik vind dingen ondernemen wel leuk maar als ik mag kiezen tussen thuis in mn eentje blijven of met vrienden wat doen kies ik 9 van de 10 keer toch het liefst voor thuis in mn eentje. Ik kan mezelf wel wat doen wanneer ik weer eens weken van te voren al dingen afspreek want grote kans dat ik op de dag zelf totaal geen zin meer heb. Maar goed, mijn vriendinnen zien vind ik wel belangrijk dus dat gaan we dit jaar wat vaker doen. Ik denk dat ik maar voor spontaan moet gaan wanneer ik zin en energie heb in plaats van alles van te voren vastleggen en dan toch liever niks willen doen.

13. Mezelf prioriteit blijven maken.
Dat pleasen doe ik al heel veel minder. Er zijn ook mensen die zouden zeggen dat ik het nooit doe en vooral egoïstisch ben. i hope so. Ik vind egoïstisch zijn niets vervelends of raars. Mijn leven draait om mijn geluk en niet om dat van een ander. Toch betrap ik mezelf er soms nog op dat ik vooral bezig ben met wat een ander denkt, voelt of wil en zet mezelf daarmee niet op de eerste plaats.

14. Minder schermtijd.
Lol zeg ik dat nou echt? Ik ben altijd online, mijn gemiddelde schermtijd per dag ligt rond de 7 uur en ik adem met mijn telefoon. Maar goed, het leven speelt zich niet af in dat kleine schermpje dus dat mag echt flink verminderen. Ik wil het graag goed praten door te zeggen dat 7 uur nog geen hele werkdag is en ik een online bedrijf run, maar nee het is echt belachelijk veel. Nu ga ik mezelf niet opleggen om dit te verminderen naar 3 uur, nogal drastisch namelijk. Maar een uur of 5 is al veel en een mooie winst. Kan ik toch weer 2 uur extra slapen! haha.

15. Een nieuwe studie beginnen.
Nu ik een aantal familieopstellingen heb bijgewoond weet ik het zeker. Ik wil dit ook leren en toevoegen aan mijn bedrijf. 2023 ga ik dus starten aan een opleiding tot familieopsteller. Zin in! En een mega waardevolle toevoeging aan mijn bedrijf.

Foto door Sebastian Arie Voortman op Pexels.com

16. Een dag alleen naar mijn happy place.
Ik deed het al eerder en vond het fantastisch. Een dag doorbrengen aan zee zonder mensen die iets van je vragen of verwachten. Een boek mee, genieten en ontspannen. Nu al zin in.

17. 35 boeken lezen.
Afgelopen zomer was ik eindelijk terug in mijn boekenwurm bubbel. Na een burnout waarin ik 3 jaar amper tot geen letter kon lezen of onthouden lukte het weer. Vanaf Juli tot december 2022 las ik 15 boeken, en dit jaar gaan we voor 35 boeken. Als jij ook van lezen houd connect dan even op Goodreads!

18. Meer water drinken
Schiet er gewoon snel bij in. Dus die fles weer standaard bij me hebben en leegdrinken!

19. Mijn skincare game behouden
Ik investeer graag in goede producten voor mijn huid en ga elke 8 weken naar de schoonheidsspecialiste. Toch is die thuis routine soms iets wat ik laat gaan. Te moe, geen zin, haast in de ochtend. Stom natuurlijk want mijn huid reageert hier direct op.

20. Omega 3 gebruiken
Ik eet geen vis en gebruikte tot 3 weken geleden ook geen Omega 3 om toch die vetten binnen te krijgen. Is niet per se bevorderlijk voor je huid, je hersenen en de bloeddruk.

21. Mijn haar minder wassen.
Steeds opnieuw begin ik weer aan een routine van 1 keer in de 4 a 5 dagen mijn haar wassen en elke keer eindig ik weer bij elke dag mijn haar wassen. 2023 wordt het jaar van minder haar wassen!

22. Geen afterpay, klarna, riverty gebruiken.
Ik ben echt team achteraf betalen, lekker makkelijk alleen betalen voor wat je houdt en geen extra kosten. Tot ik weer eens vergeet die rekening ook optijd te betalen en die extra kosten er wel zijn in de vorm van herinneringskosten. Zonde geld en onnodig. Dus of direct betalen of niet kopen!

23. Lachen!
Het leven minder serieus nemen, mijn eigen kind wonden helen en daarmee meer ontspanning voelen, plezier beleven, genieten. Vooral daar wil ik 2023 om laten draaien. Het leven is al zwaar genoeg, daarvoor hoef je er niet steeds bij stil te staan.

Ik ben benieuwd, zitten hier dingen tussen die jij ook zou willen doen dit jaar? Of welke 23 dingen zou jij dit jaar willen toepassen in jouw leven?

Ik ben benieuwd laat je het me weten?

Veel liefs,

Tessa

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s