De invloed van geluk op je omgeving

Wanneer je lekker in je vel zit heb je het gevoel de wereld ook meer aan te kunnen. Het lijkt soms zelfs wel dat je echt meer in je mars hebt dan wanneer je niet zo lekker in je vel zit.

Wanneer jij lekker in je vel zit straal je dit ook uit, wat weer impact heeft op hoe anderen zich voelen of de wereld ervaren. Je bent voortdurend in contact met anderen en jouw gevoel van geluk, of het ontbreken daarvan, heeft dus invloed op ontzettend veel mensen.

Je kan namelijk niet niet communiceren. Loop jij in de supermarkt, is jouw lichaamstaal de manier waarop jij met alle mede winkelaars communiceert. De toon die jij aanslaat op whatsapp geeft een spiegeling van jou weer. Je bent altijd met mensen in contact, ook als je eenzaam bent heb je namelijk gewoon eten of drinken nodig en komt er dus iemand iets bij je brengen, of moet je het gaan halen.

De mate van communicatie kan dus flink verschillen, maar feit is dat elke keer dat je in aanraking komt met mensen je invloed uitoefent. Net zoals zij op jou doen. Hoe lekkerder jij in je vel zit hoe positiever jouw invloed is.

Jezelf belangrijk maken

Het is belangrijk dat JIJ goed in je vel zit. Dat je andere hiermee positief beïnvloed is bijzaak en geen reden om dit te doen. Jij wilt aan jou werken voor jou. Gelukkige mensen hebben een positieve invloed op ons allemaal. Welke mensen zie jij als voorbeeld? Wat in deze mensen vind je inspirerend? Wat doen zij wat jij (nog) niet doet?

Gelukkige mensen zitten vaak vol innerlijke kracht, mogelijk dus dat juist dat het gene is wat je inspirerend vindt. Het echt voor jezelf durven kiezen, je niet van de wijs laten brengen.

Foto door Cup of Couple op Pexels.com

Zorgen voor jezelf, jezelf belangrijk maken is nooit egoïstisch.

Het is van levensbelang om echt gelukkig te kunnen zijn. Om goed in je vel te zitten. En dus ook om van positieve kracht in je omgeving te zijn. Het leven draait niet om anderen gelukkig maken en jezelf wegcijferen. Het leven draait om innerlijke rust, vertrouwen, dankbaarheid, liefde en compassie.

Mensen die jou dus egoïstisch vinden omdat jij aan het werk bent voor jou hebben zelf geen innerlijke rust, vertrouwen niet of slecht op de intenties van anderen en handelen niet vanuit liefde en compassie. Dat zegt niks over jou en alles over hen.

Met elke stap die jij zet richting meer geluk en lekkerder in je vel zitten, hoe groter jouw invloed wordt op het gevoel van geluk en rust op de mensen om je heen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s