I am calm. Wat zijn adaptogenen?

Sinds een aantal jaar verdiep ik me meer in de helende werking van dat wat de natuur ons biedt. Dit begon eigenlijk toen ik de studie aromatherapie begon en dus te maken kreeg met de werking van natuurproducten op lichaam en geest. Na wat blogs lezen, google raadplegen en wat onderzoek kwam ik uit bij adaptogenen. En ja, ook ik was sceptisch toen ik was wat het precies was.

Allereerst, wat zijn adaptogenen?

Adaptogenen zijn een mix van kruiden en paddenstoelen die lichaam en geest ondersteuning bieden en weer in balans brengen. Wanneer het lichaam veel stress ervaart wordt je lichaam als het ware aangezet om te vluchten of vechten. De overlevingsmechanismes . Wanneer je vaak of langdurige stress hebt kan dit invloed hebben op je bloedsuiker spiegel, wat weer gezondheidsrisico’s met zich mee neemt. Adaptogenen hebben een positief effect op de bijnieren, waar je hormonale reactie wordt veroorzaakt in tijden van stress. Je kunt adaptogenen dus gebruiken als een ondersteuning voor je gemoedstoestand, je energieniveau en je immuunsysteem.

Hoe gebruik je adaptogenen?

Je gebruikt, zoals de verpakking beschrijft, 1 theelepel per dag. Je kunt dit door je yoghurt roeren maar ik vind de smaak dusdanig heftig dat ik eigenlijk altijd 1 theelepel adaptogenen door 1 slok water roer en dat zo snel mogelijk opdrink. Ik doe het standaard in de avond vlak voor het slapen maar je kunt het natuurlijk ook in de ochtend of bij de lunch doen!

Wat is i am calm?

Ik ben zelf erg te spreken over de adaptogenen van High vibeology. Zij hebben 4 verschillende varianten, de i am calm, i am focused, i am energized en de adaptogenen mix voor het voeden van je huid: i am glowing.

I am calm, die ik gebruik, helpt bij ontspanning, je gemoedstoestand en voor een goede nachtrust. Ik heb voor deze blend gekozen in mijn burn-out omdat dit precies was wat ik miste in mijn leven op dat moment.

De i am calm blend bevat de volgende kruiden en paddenstoelen:

Ashwagandha: Heeft een ontspannende werking, helpt lichaam en geest omgaan met stressoren, werkt versterkend op het immuunsysteem.

Tulsi: Ookwel holy basil, werkt kalmerend, bevorderd het heldere denken en is rijk aan antioxidanten,

Reishi: is een medicinale paddenstoel. vult Qi of levenskracht aan, helpt omgaan met het negatieve effect van stress.

Brahmi: Is een uit India afkomstig kruid, heeft een positieve werking op de hersenen, werkt kalmerend op het zenuwstelsel, en bevordert zowel de concentratie als het opslaan en verwerken van informatie.

Wat merk ik van adaptogenen?

Ik slaap dieper en langer, ik voel me meer uitgerust en ik merk het direct als ik het een aantal keren vergeten ben. Dat is natuurlijk een vaag begrip, maar ik krijg hier vooral zicht op door mijn sporthorloge die ook mijn slaap meet. Wanneer ik de adaptogenen een periode niet gebruik heb ik vaak een diepe slaap van 12% wanneer ik de adaptogenen elke dag gebruik loopt dit binnen 2 weken op tot 19% van mijn nacht. die 7% maakt echt een groot verschil qua hoe uitgerust ik ben. Ook word ik in de nacht minder vaak wakker.

Wil jij adaptogenen testen? Neem dan zeker eens een kijkje bij high vibeology! Je vind ze via: http://www.highvibeology.com

Heb jij al eens adaptogenen geprobeerd?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s